marți, 31 ianuarie 2012

PROPOLIS SI TINCTURA DE PROPOLIS





 Chiar daca este un produs secundar al stupului, propolisul are o valoare terapeutica deosebita! Propolisul, dupa cum ne-o arata si etimologia sa semantica("pro"-din latina-inainte si  "polis" din greaca-cetate), este materialul din care albinele isi construiesc fortificatii de aparare impotriva diferitilor dusmani: microbi, bacterii, ciuperci, soareci, soparle etc. Cu aceasta substanta ce contine , indeosebi, ceara, polen, sucuri de muguri si secretii ale miraculoaselor insecte ale stupului sunt "chituite" de catre ele crapaturile "locuintei" lor, lipite rame, "imbalsamati" daunatorii care au intrat in stup, dupa ce, in prealabil, au fost injectati cu venin.





Propolisul a fost intens folosit in medicina naturista populara si tocmai datorita rezultatelor asupra sanatatii pe care oamenii care il foloseau sustineau ca le obtin medicii si cercetatorii in domeniul medical, biochimisti si asa mai departe au inceput sa studieze atent efectele acestui produs natural, constatand ca intr-adevar proprietatile sale de pe urma carora si-a castigat renume in medicina naturista sunt adevarate


Propolisul este un bun remediu pentru multe afectiuni, si totodata  este un bun dezinfectant.Vindecarea ranilor se face foarte repede cu acest medicament miraculos chiar, in foarte putin timp de la aplicarea de 2-3ori pe zi.Niciun alt medicament nu este mai complex decat propolisul care este un medicament natural si nu unul chimic cum sunt majoritatea medicamentelor folosite de on.

Eu il folosesc personal ,si sunt foarte multumit de capacitatea lui uimitoare de vindecare,spun aces lucru,ca il folosesc deoarece sunt apicultor si ma ocup cu aceasta.

furtisagul la albine


Fenomenul este temporar şi are loc în perioada fără cules în natură şi în absenţa controlului din partea stuparului. Astfel, poate începe în luna august, când fondul floral al naturii slăbeşte, şi continuă, în unele cazuri, până când albina intră în ghemul de iernare.
Furtisagul se manifestă atunci când culegătoarele unei comunităţi mai puternice fură mierea şi polenul altei familii mai slabe. Din cauza instinctului puternic pentru cules, albina culegătoare, în lipsa culesului din natură, atrasă de mirosul mierii din familiile mai slabe, întreprinde această formă de "cules". Albina "hoaţă" are un comportament caracteristic: zboară cu picioarele întinse, cu abdomenul ridicat şi cu părul de pe corp zbârlit.

SEMNELE FURTIŞAGULUI:

  1. O activitate nenaturală la anumiţi stupi, pe tot parcursul zilei, când majoritatea coloniilor stau liniştite.
  2. Aglomeraţie şi lupte în faţa urdinişului şi pe scândura de zbor, între albinele atacate şi cele care fură.
  3. Zboruri repezite din stup, fără oprire scurtă şi caracteristică, pe scândura de zbor. „Hoaţele” iasă prin partea de sus a urdinişului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu